Kihirdettük az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázat nyertesét

A szállodaipar egy rendkívül munkaerőigényes ágazat. A szállodáknak szükségük van a több nyelvet beszélő, kiváló kommunikációs készségekkel és vendégcentrikus hozzáállással rendelkező fiatal kollégákra. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége egyik legfőbb feladatának tekinti, hogy támogassa a fiatal tehetségeket, ezért 2024. januárjában ismét meghirdette az Év Fiatal Szállodása pályázatot. A pályázatra 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők és igazgatók nevezhettek.

A pályázat célja, hogy példaképeket állítson a fiatal kollégák, pályakezdők elé és rávilágítson arra, hogy a ranglétra megfelelő alázattal, szorgalommal és a szakma iránti szeretettel, gyorsan végigjárható.

Az idei évben 12 sikeres fiatal döntött úgy, hogy megméretteti magát és megmutatja, hogy már 30 évesen is el lehet érni az álmokat: lehet szállodát vezetni, luxusszállodában részlegvezetőként dolgozni, irányítani egy egész rezervációs vagy sales csapatot, vagy akár külföldi tapasztalatot szerezve Magyarországon sikeressé válni.

A pályázatokat elismert szakemberekből álló zsűri értékelte: Popovits Éva, az Accor Hotels közép-kelet-európai kereskedelmi igazgatója, Parti János, a Marriott International, Budapest, Multi-property Director of Sales & Distribution és Varga Csaba, a Danubius Hotels Zrt. üzemeltetési és HR vezérigazgató-helyettese.

A zsűri döntése alapján a legjobb 4 pályázó:

  • Czilják Barbara, Danubius Hotels Zrt., Reservation Manager
  • Rajki Dóra, Ambient Hotel&AromaSPA és Corso Hotel Pécs, Director of Sales&Marketing
  • Lőrincz Dániel, Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget, Éttermi igazgató
  • Sikó Botond, Hotel Moments Budapest, Front Office Manager

Az Év Fiatal Szállodása 2023 címét Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget, Étteremigazgatója nyerte.

A nyertes az egyedi díszoklevél mellett, többek között ezer eurót, az ország vezető szakembereivel történő többalkalmas konzultációt, sajtómegjelenéseket, az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2024 pályázat zsűrijébe való meghívást, valamint a Magyar Turizmus Akadémia 2024 őszén induló Vezetői Akadémia programsorozatában való részvételt nyert.

A zsűri díja mellett, az idei évben is bevonásra került a szakma, hogy online szavazatokkal támogassák a kollégákat. Három nap alatt, több mint 5100 érvényes szavazat érkezett be és szoros versenyben az Év Szállodája 2023 pályázat Közönségdíját Darabos Zoltán, a mórahalmi Colosseum Hotel****superior F&B Manager-e nyerte el.

A pályázat eredményhirdetésére az Év Szállodája és Év Fiatal Szállodása Díjátadó Gálán, 2024. március 8-án került sor a Hilton Budapest szálloda Báltermében. Az exkluzív gálavacsorán több mint 200 fő ünnepelte együtt a tehetséges fiatalokat és a legjobb szállodákat. A jó hangulatot a kifogástalan, ötcsillagos menüsor mellett a Malatinszky Kúria, a Sauska és az Etyeki Kúria borászatok, az Erdinger, a Zsoldos Pálinka Manufaktúra és a Zsolnay Gin biztosította.

Fotó: www.szallodafotozas.hu

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top